Bliv frivillig

Det frivillige arbejde i Christianskirken

Christianskirkens arbejde præges i høj grad af frivillige medarbejdere. Kirken har gennem hele sin 100 årige historie været præget af mange engagerede frivillige. Den lange tradition og målbevidste satsning på at inddrage frivillige i arbejdet giver rigtig store muligheder for at være en kirke med bredde og et stort engagement. De mange frivillige er med til at give liv i kirken.

Der sker noget alle ugens dage. Der er aktiviteter for alle aldersgrupper, og kirken har en bredde og rummelighed, der kan favne alle.

Hvorfor bruger vi frivillige medarbejdere?

Frivillige tjenester er med til at give liv, vækst og sammenhæng i en menighed. Ved at engagere sig i en opgave oplever den enkelte at blive brugt med de evner og gaver man har. Det giver glæde og skaber ejerskab for kirkens arbejde på en helt særlig måde. Kirkens arbejde beriges ved at gøre brug af frivillige medarbejderes mangfoldighed. Det skaber større variation og bredde i arbejdet, og det giver mulighed for mange flere aktiviteter. Det er et stærkt vidnesbyrd for mennesker, at frivillige vil bruge tid og kræfter på at være kirke for dem. Ved at give frivillige mulighed for at være aktiv med i en tjeneste, får de også mulighed for at præge arbejdet. De frivilliges ideer og tanker giver inspiration og konstant fornyelse. Kirken får gennem de frivillige nogle gode ambassadører, der åbner døre og skaber relationer til sognet.

Gode rammer og udvikling

I Christianskirken arbejder vi hele tiden for at skabe de bedst mulige rammer for frivilliges tjenester. Det skal være attraktivt at være frivillig i Christianskirken. Vi forsøger at have de bedst mulige fysiske rammer og hjælpemidler. Som frivillig får man også både støtte og udfordring fra ledere, og man får selv mulighed for at dygtiggøre sig som leder gennem deltagelse i temamøder, kurser og ledertræning. En frivillig tjeneste giver også gode muligheder for at være med i et godt fællesskab.

Brug for alle

Christianskirken har frivillige medarbejdere inden for rigtig mange områder. Som frivillig har man mulighed for at engagere sig i netop det område, man har særlig interesse for. Det er oftest også muligt at være med i en tjeneste, der passer i både omfang af tidsforbrug og tidspunkt for udførelsen af arbejdet, så det passer ind i hverdagen med arbejde og andre gøremål.