Udsmykning og inventar

Alterbillede

Billedet er malet af kunstneren Frits Bruzelius i 1958. Det er malet direkte på væggen. Billedet domineres af det lyse bord, der er rejst på højkant. For bordenden sidder Kristus. På én gang sidder han til bords med disciplene og samtidig med den troende i Kristus, der velsignende løfter sin hånd mod bordfællerne. Men samtidig indbyder han den gudstjenestefejrende menighed til at deltage i nadveren. Discipelkredsen er åben. Der er plads til enhver.

Alterdug

Krucifiks

Krucifikset er udskåret i elfenben af billedhuggeren Foersom Hegndal. Kristusskikkelsen er den sejrende Kristus, der står foran korset. Det er ikke den lidende Kristus hængende på korset. Den spinkle skikkelse symboliserer den kærlighed, der, skønt den tilsyneladende lider korsets nederlag, dog sejrer. Det er korsfæstelsen og opstandelsen i et.

Døbefonten

Døbefonten er tegnet af kirkens arkitekt Aage C. Nielsen og udført i granit. Den stod oprindeligt i kryptkirken frem til 1958. Dåbskande og dåbsfad blev skænket til kirken ved indvielsen.

Messehagler

Menighedsrådet har fire nye messehagler. Kunstnerne er Inge-Lise og Flemming Bau. De har megen erfaring med at lave messehagler og har på en rigtig flot vis formået et lytte til menighedsrådets ønsker, så både kirkens rum og det liv, der er i Christianskirken, er indarbejdet i kunstværkerne.

Den grønne messehagel blev taget i brug 1. søndag i Trinitatis 2013. Se billede af den grønne messehagel: Grøn messehagel

Den hvide messehagel blev taget i brug Alle helgendag 2013. Se billeder og beskrivelse af den hvide messehagel: Hvid messehagel

Den violette messehagel blev taget i brug 1. søndag i advent 2013. Se billeder og beskrivelse af den violette messehagel: Violet messehagel

Den røde messehagel blev taget i brug Pinsedag den 8. juni 2014. Se billeder og beskrivelsen af den røde messehagel: Messehagel - rød