Resonans - et kor som netværksgruppe i Christianskirken

Fra Mosaik til RESONANS: 30 år gammelt kor skifter både navn og dirigent. Koret bliver samtid en netværksgruppe under Christianskirken.
Et nyt navn, en ny dirigent og en helt ny profil. Meget er nyt for det snart 30 år gamle Aarhus-kor - men målet for det hele er stadig det samme. 
Koret Mosaik har skiftet navn, og fremover vil det være kendt som RESONANS. Men navneskiftet er langt fra det eneste nye, der er sket for det rytmiske kor, som blev stiftet tilbage i 1991, og som holder til på Menighedsfakultetet i Aarhus. 
Med udgangen af sidste år besluttede korets mangeårige dirigent, Christian Michael Villadsen, at trække sig, og det efterlod naturligvis pladsen til en anden. Efter et halvt år uden en decideret musikalsk ansvarlig overtog 43-årige Jakob Gunnertoft ledelsen af koret fra 1. august. 
Ud over at være uddannet rytmisk pianist fra konservatoriet er korets nye dirigent også ansat som organist og kirkemusiker ved Christianskirken i Aarhus. Desuden er han kendt som manden bag koret Gunnertoft Gospel Singers. 
“Med baggrund i det professionelle ensemble Gunnertoft Gospel Singers har jeg savnet et større kor med bredere kristent repertoire og regelmæssige øvere. Alt dette rummer RESONANS, og samtidig er koret meget veldrevet på det praktiske og sociale plan, så jeg kan koncentrere mig om det musikalske,” siger Jakob Gunnertoft. 
“Der er simpelthen så mange spændende muligheder med koret, som jeg glæder mig til at udforske og arbejde med i den kommende tid. Desuden har min ansættelse som organist ved Christianskirken gjort, at jeg føler mig mere knyttet til lokalområdet, som RESONANS er en del af.”
Et kor med et budskab
Med en ny mand i spidsen for koret var det et oplagt tidspunkt at justere profilen og kaste boldene op i luften. Navnevalget endte på RESONANS, og det er der flere årsager til, lyder det fra korets formand. 
“RESONANS kan handle om, at et budskab vinder genklang hos andre. RESONANS kan også være vibrationer, som smitter, og som sætter andre i bevægelse, og vi håber, at RESONANS vil skabe resonans hos dem, der oplever os,” siger formanden, Eskil Lyngsøe. 
Uanset om navnet skulle være Mosaik, RESONANS eller noget helt tredje, så har koret alle dage haft en mission med sin sang: At sprede glæde og at sprede kristendommens budskab gennem toner, harmonier og tekster. 
“Vi ønsker at pege på Jesus med vores sang og med vores stemmer, og det vil vi gøre på akkurat samme måde, som vi har gjort de seneste 29 år, bare i en ny indpakning,” siger Eskil Lyngsøe. 
Netop denne indpakning ser den nye dirigent frem til at give nye farver i den kommende tid. 
“Det er mit mål at løfte RESONANS til et kor på professionelt niveau både med koncerter og musikproduktioner med mere. Mine planer for koret stikker i mange forskellige retninger,” siger Jakob Gunnertoft. 
“RESONANS har rigtig stort potentiale, så jeg glæder mig til den musikalske rejse, som først lige er begyndt.”

KONTAKT: Dirigent Jakob Døssing Gunnertoft, mail: jakob@gunnertoft.dk, tlf. 26 22 78 96Formand Eskil Lyngsøe, mail: eslypo@gmail.com, tlf. 51 52 40 68