Du er her:

Frivilligheden blev hyldet med god mad og gode grin

Læs her om festen, og se billeder derfra.

”Hej, dejligt at du er her!”, ”Hvad laver du i kirken?”, ”Hvor lang tid har du været frivillig?”, ”Ville du kunne sove til kl. 10 hver dag?”, ”Er der overhovedet nogen, der har rejst til et andet kontinent denne sommer?!”

Snakken gik lystigt, da ca. 85 af kirkens frivillige fik til opgave at gå rundt og finde personer, der matchede kriterierne på deres frivillig-banko-blanket. Det lykkedes nogle at få pladen fuld, mens andre bare nød at bruge tiden på at snakke med andre frivillige, de ikke lige kendte i forvejen.

Søndag eftermiddag 27. oktober holdt kirken en fest for de frivillige, som yder en indsats i kirken og sognet. Det var tydeligt hele eftermiddagen igennem, at Christianskirken ikke ville være det samme – eller kunne det samme – uden de hundredvis af frivillige. Derfor blev der serveret en lækker frokost og gode kager til kaffen. Og ikke nok med god mad og snak ved bordene, så fik flere sjove optrin og indslag også de frivillige til at grine og nyde, at lige nu skulle de bare modtage og ikke give, som de ellers så flot gør til daglig. Stand up-komikeren Jakob Svendsen leverede en halv time med sjove genkendelige hverdagssituationer, men havde også fået nogle informationer om både præsterne og menighedsrådet, som han udnyttede på en morsom måde: Hvorfor mon Peter sidder så meget på Pipes? Hvorfor deltager Jens i Rytmisk Gudstjeneste, når det jo er tiltænkt de unge – hvornår synes Martinus lige, at man er gammel, allerede i fyrrerne? Det med Pipes blev der heller ikke lagt skjul på, da Peter selv, Janne og Anders Møberg kom på scenen efter Jakob Svendsen. Man kunne fristes til at tro, at kirkens medarbejdere ville have svært ved at følge efter en professionel komiker, men så måtte man tro om igen. Med tre skøre eksempler på hvad der ”i virkeligheden” foregår i arbejdstiden på kontorerne, fik Peter, Janne og Anders de frivillige til at grine videre. Der blevet givet et indblik i Martinus og Ellens hektiske hverdag med at inkludere og finde plads til alle de frivillige grupper – både Ateistisk Selskab og Faldskærmskristne, som kunne få base i kirketårnet. Man så også, hvordan julehjælp og praktiske hjælpere blev fordelt mellem Janne og Peter – og ikke lige de mest trængende i sognet. Ja, og så blev der inviteret indenfor på Pipes, hvor Peter og Anders snakkede om det geniale mødelokale, de nu bruger, og at Anders Kobbersmed selvfølgelig ikke holder orlov fra møderne dér.

Med nogle gode og opmuntrende ord til sidst fra Peter og Carsten samt et brev fra Martinus, som Carsten læste op, blev de frivillige hyldet en ekstra gang og sendt hjem med fyldte maver og fornyet motivation til at række ud og hjælpe i tjenesten for kirken og for Gud.

Stor tak til jer alle – også jer, der ikke kunne deltage i festen, og Gud velsigne jer i jeres tjeneste!

Del dette: